Започна информационната кампания на Община Разград и Приюта за бездомни животни „Заведи ме вкъщи“

В партньорство с ветеринарни клиники, фирми, институции и граждански организации Община Разград и Приютът за бездомни животни стартират информационната кампания „Заведи ме вкъщи“. Тя се провежда с подкрепата на: „Фарма тийм“, „Ветконсулт“, „Вива Вет“, сдружение „Защита на животните в Лудогорието“, както и със съдействието на Областна дирекция по безопасност на храните.

Вече са отпечатани плакатите със символите на кампанията и логото – разтворена човешка длан и надпис „Give mi four“. Те ще бъдат разлепени на входовете на ветеринарните клиники, на обществени места – Община Разград, селските кметства, ОКЦ и други. Пак там ще бъдат разпространявани и информационни бюлетини, част от кампанията. В тях са включени основни положения от Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за защита на животните, свързани с основните права и задължения на собствениците на кучета, със задължителните ветеринарни манипулации, с чипирането на кучетата, такса „притежаване на куче“, освобождаване от нея, дейностите, за които се използват приходите от тази такса и други.

YouTube

Следващият етап от кампанията е насочен към малките жители на Община Разград, които ще могат да се включат във фотопредизвикателство – да се снимат със своя домашен любимец или с куче от Приюта. Авторите на най-хубавите снимки ще получат награди. Наградният фонд от фотоконкурса „Моят лаещ любимец“ е осигурен от ветеринарните клиники, както и още ангажирани с каузата за намаляване на популацията на бездомните кучета – ПФК„Лудогорец“, „Хрус-хрус“ и „Алфа“. Условията на фотоконкурса ще бъдат обявени до края на март.

Информационната кампания е част от Плана за овладяване популацията на безстопанствени кучета на територията на Община Разград. Част от него бе и кампанията за безплатно чипиране на кучета в населените места през 2021 г., когато бяха чипирани близо 700 животни, за тази година са останали още две села, които ще бъдат посетени до края на месеца. Кастрираните в Приюта животни пък са 320.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе