124 млади автори и 47 колектива участваха в 10-ия ученически журналистически конкурс „Григор Попов“

Снимка: Община Разград

124 млади автори и 47 колектива участваха в 10-тото издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, който се организира от ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград и Община Разград.

Младите журналисти се подготвят в 60 образователни институции от 29 населени места в следните областни центрове: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Шумен.

YouTube

Творбите на младите журналисти бяха оценени от комисии в състав: за раздел „Публицистика“ – Димитър Петров – публицист, Галина Матева – журналист, Галина Маринова – кореспондент на вестник “Екип 7“; за раздел „Радиожурналистика“ – Валентина Колева и Марина Бенова – радиожурналисти и Дамян Христов – връзки с обществеността. Протоколите с класирането в разделите „Публицистика“ и „Радиожурналистика“ са публикувани на сайта на Община Разград – https://www.razgrad.bg/%D1%86%D0%BF%D0%BB%D1%80-%D1%86%D1%83%D1%82%D0%BD%D1%82.

Двете големи награди на Община Разград заминават за Варна и Пловдив. За индивидуално участие призът получава осмокласничката Ива Бурова от клуб „Клио“ към ПГХТТ-Пловдив, а за колективно участие – Литературен клуб “Касталия“ при ОДК-Варна с ръководител Магдалена Маркова за издаването на вестник „Находки“.

Наградите на отличилите се участници ще бъдат връчени в двора на родната къща на Григор Попов – музей „Станка и Никола Икономови“ – гр. Разград  на 5 април 2022 г. от 14 часа. Церемонията по награждаване включва поднасяне на цветя пред барелефа на видните разградски възрожденци от името на участниците в конкурса, които няма да успеят да присъстват лично. До края на месец април по пощата ще бъдат изпращани наградите на класираните участници, които не успеят да присъстват лично на награждаването.

Десетото издание на конкурса „Григор Попов“ е посветено на 100-годишнината от отпечатване на първия брой на вестник „Разградско слово“, чийто главен редактор е Григор Попов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе