Два ключови турнира за сезона през уикенда за Вълците

В събота и неделя състезателите на СКБ “Вълци-Разград” ще се борят в решителни за сезона битки в държавните първенства за подрастващи.

Днес в Търговище момчетата до 13 години ще се борят за класиране в челото в Първа дивизия Изток, като се изправят срещу Спартак Плевен и Доростол Силистра.

YouTube

Утре в Разград Вълците са домакини в решаващия втори кръг от зоналното първенство за момичета до 12 години в зона Добруджа. За момента момичетата са лидери в класирането и с много добри шансове да завършат първи при победи над Светкавица Търговище и Черно море Одесос Варна. От клуба канят всички желаещи утре в зала “Лудогорец” да подкрепят отбора в двата мача в 09:00 ч. и в 14:15 ч.

“Успехите на децата не идват случайно, а с много труд и всеотдайност. Всекидневните тренировки с много желание и настроение, в съчетание с подкрепата на “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле” и всички родители и приятели на баскетбола са в основата на израстването на клуба ни. За едва 3-4 години успяваме да достигнем нивото на школи с дългогодишни традиции и да се борим за първите места, което говори за сериозната работа, която заедно сме свършили”, споделят с гордост от клуба.

Още едно признание дойде тази седмица за талантите от Разград. Четири момичета от клуба бяха поканени да се включат в открита тренировка, организирана от мениджър Развитие на женския баскетбол към БФБаскетбол Албена Брънзова. В петък в Русе бяха момичетата от отбора до 14 години (родени 2008/9 година) – Мартина Мандажиева, Айчин Съдъкова, Виктория Атанасова и Антония Георгиева, която е от Търговище, но пътува и се състезава за разградския клуб. Те участваха в кампанията за подбор на таланти за стратегическо развитие на подрастващите – “Стани по-добър”, която има за цел да идентифицира таланти за предстоящата селекция на националните гарнитури.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе