Баскетболистите на “Вълци-Разград” до 13 години са първи в Източна България

В събота, 26 март в Търговище се проведе заключителният втори кръг от зоналното първенство за момчета до 13 години, където Вълците се пребориха за първото място. С много силна игра в защита и страхотни взаимодействия, те надвиха последователно Спартак Плевен с 63:33 точки и най-силния си опонент в групата Доростол Силистра с 69:52. Мачът беше директен сблъсък за първото място и двата отбора показаха класна игра. Подемът на момчетата на Пенко Велчев беше подсилен от присъстващите в залата родители и приятели на Вълците, които създадоха страхотна атмосфера. Баскетболният празник завърши със 17 точки преднина за разградчани, с което те постигнаха исторически за клуба успех – завършват спортния сезон на първо място в цяла Източна България във възрастовата си група и се класират директно за участие във финали, където се съревновават осемте най-добри школи в страната. Освен всичко това, Вълците ще играят и турнир за Купата на България с още 3 отбора от страната (Доростол Силистра и два отбора от Запада).

YouTube

“Тренировките и усилията на всички, свързани с клуба, вече повече от 3 години дават резултат и сме изключително щастливи да отпразнуваме успеха заедно! Благодарим за подкрепата на “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле” – без тях нямаше да сме сред най-добрите школи в страната. Всички родители, приятели на баскетбола – благодарим им искрено, че ни подкрепят по пътя до тук!”, споделят от клуба

Днес в Разград момичетата до 12 години също се борят за първото място в решаващия втори кръг от зоналното първенство за момичета до 12 години в зона Добруджа. За момента момичетата са лидери в класирането и с много добри шансове да завършат първи при победи над Светкавица Търговище и Черно море Одесос Варна. От клуба канят всички желаещи утре в зала “Лудогорец” да подкрепят отбора в двата мача в 09:00 ч. и в 14:15 ч.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе