Наградиха участниците в конкурса „С очите си видях бедата“

Кметът на Община Кубрат, г-н Алкин Неби, разгледа изложба на картини и рисунки на деца от конкурса „С очите си видях бедата“ – част от Общинския кръг на регионалната и национална инициатива.

Изложбата бе открита в читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кубрат. Във фоайето на културната институция бяха подредени общо 42 рисунки, пресъздаващи бедствия през детските очи. Младите художници от общината рисуваха пожари, наводнения, земетресения, спасяване на хора и други кризисни ситуации.

YouTube

Изложбата бе открита от завеждащият Отдел „Просвета и Култура“ към Община Кубрат г-н Здравко Вутов. Той обясни, че картините и рисунките ще бъдат изпратени за участие в Националния конкурс в различните категории, като първо обаче най-добрите произведения от общината трябва да бъдат оценени и на областно ниво.

На откриването на изложбата присъстваха също заместник-кметовете на Кубрат – г-н Мирослав Йорданов и г-жа Женифер Пойраз, известният сатирик и художник Димитър Атанасов и служители на Общинската администрация.

КМЕТЪТ АЛКИН НЕБИ НАГРАДИ ДЕЦА ОТ ОБЩИНСКИЯ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА“Кметът на Община…

Posted by Община Кубрат on Thursday, March 31, 2022

От свое име и от името на Община Кубрат кметът Неби поздрави всички участници, общо 42-ма, а на победителите от общинския кръг пожела успех в областната и национална надпревара. Кубратският градоначалник пожела на всички никога да не бъдат свидетели на трагедии и беди, а също призова за мир в Родината и света.

След откриването на изложбата авторите на рисунките бяха поканени в Заседателната на Общината, където получиха поздравления от общинското ръководство и грамоти. Поздравления към участниците отправи и председателят на Общинския съвет г-н Хюсеин Юмеров.

Наградените от общинския кръг в категорията от 14 до 18 години са учениците: Халилджан Халил, Лили Иванова, Есмерай Христов, Селчук Хасан, Росица Василева и Красимир Красимиров.
В категорията от 11 до 13 години отличените са: Мерлин Мариянова, Баръш Зюлкюф и Галена Начкова. Във възрастовата категория от 7 до 10 години най-добри бяха: Назми Ерол, Сюлейман Сюлейман и Гюлджан Сюлейман.

Конкурсът е традиционна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи в партньорство с Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Община Кубрат награди отличените деца от конкурса "С очите си видях бедата". Победителите на общинско ниво ще участват в…

Posted by Община Кубрат on Wednesday, March 30, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе