Завършва ремонтът на зала „Филхармония“, в четвъртък е първият концерт след обновяването й

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед днес на дейностите по ремонта на зала „Филхармония“.

Ремонтът започна през месец март, част от дейностите се финансират от дарител – д-р Марин Керчев, а останалите – от Община Разград. Целта на ремонта е подобряване на условията за работа на музикантите и осигуряване на комфорт за публиката, която посещава музикалните събития в зала „Филхармония“.

YouTube

Д-р Керчев е осигурил пребоядисване на сцената и стените на залата, поставяне на висок клас износоустойчива подова настилка на сцената, на нови щори на прозорците, ремонт на джобовете на сцената – подходите, от които изпълнителите влизат в залата. По време на ремонта е установено, че вероятно от бурите през лятото на 2021 г. се е образувала дупка в покрива. Тя е отстранена, извършен е цялостен оглед на покрива и е констатирано, че той е в добро състояние.

Дейностите, извършени от Община Разград, са свързани с осигуряване на професионално механизирано изтупване и изпиране на всички седалки в залата, както и на диригентския подиум. По този начин са премахнати наслоявания и прах, натрупвани с години.

Община Разград закупи и подменя осветителните тела над местата на зрителите с четири 100-ватови LED-камбани, както и нови аплици.

Ремонтът приключва през тази седмица, а първи в обновената зала ще влязат почитателите на симфоничното изкуство, закупили билети за концерта на младия талантлив пианист от Разград Фидоси Керчев. Музикалното събитие е в 19,00 ч. в четвъртък, 7 април. Заедно с Филхармония „Проф. Димитър Ненов“ и Симфониета Шумен и под диригентството на Денис Де Либерали от Италия Фидоси Керчев ще изпълни Увертюра „Егмонт“ от Бетовен и Концерт за пиано и оркестър №2 на Брамс. Билети се продават на касата на Общинския културен център.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе