МБАЛ-Кубрат получи ново медицинско оборудване

Днес Многопрофилната болница за активно лечение в град Кубрат получи медицинско оборудване от най-ново поколение – закупено и предоставено от Община Кубрат. Новите придобивки бяха връчени лично от Кмета Алкин Неби в присъствието на болничния управител д-р Леман Балканджиева, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, завеждащият вътрешно отделение към лечебното заведение д-р Румен Русанов и други медици в лудогорския град.

Днес беше предоставена една част от закупеното оборудване след решение на местния парламент, което включва пулсоксиметри за измерване на кръвното налягане и преносими бутилки с кислород. Най ценната придобивка обаче бе новозакупеният швейцарски електрокардиограф, за който разказа д-р Румен Русанов.

YouTube

„Този апарад е от най-ново поколение и е чудесна придовка за нашата болница. Уредът е с 8-инчов цветен LCD дисплей, като устройството може да записва изключително точни данни на пациенти до 350 ЕКГ записа, което за нас, а и за пациентите е от огромно значение“, заяви д-р Русанов.

„Изключително сме благодарни на Община Кубрат и съветниците от Общинския съвет, които единодушно ни подкрепиха. С тези придобивки болницата в Кубрат ще може да диагностицира и обслужва пациентите много по-качествено“, заяви д-р Леман Балканджиева.

„Здраве, здраве и пак здраве пожелавам на всички, защото то е нй-ценно, а и за него няма кредити. Тук е мястото да подчертая, че Община Кубрат и нашият екип продължават и ще продължават да са твърда упора за лечебното заведение в нашия град. Най-важното за нас е да имаме хубава и добре функционираща болница в Кубрат, защото пациентите и всички хора се нуждаят от възможно най-добрата грижа, лечение и внимание“, заяви общинският кмет Алкин Неби.

Със сумата до 115 000 лева болницата в Кубрат ще получи още пациентен монитор, инфузионни помпи, електрически и механични болнични легла, портативна аспирационна помпа, компютърна техника и друго медицинско оборудване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе