Форум по дебатиране между ученици по проект на „Асоциация Интегро“

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим приветства участниците във форум по дебатиране между ученици по проект на „Асоциация Интегро“.

Събитието се проведе в залата на Общински съвет-Разград. Форумът е под патронажа на Областния управител на област Разград д-р Деян Димитров, който откри събитието.

YouTube

В дискусията, която е част от дейностите на Програмата на сдружение „Асоциация Интегро“ – „Подкрепяща среда за ромски младежи за придобиване на средно образование”, участваха ученици и учители от 6 училища в Северна България – от Исперих, Шумен, Никола Козлево, Омуртаг, Върбица и Антоново.

В приветствието си към участниците във форума заместник-кметът Хабибе Расим заяви, че темата за качествено образование е изключително важна, тъй като по този начин младите хора получават възможности за по-добра реализация в живота и професията си. Тя поздрави учениците с позиция по темата и пожела успешен форум на всички участници.

Сред официалните гости на събитието бе и началникът на РУО-Разград Ангел Петков, който също приветства участниците в него.

Форумът е посветен на 8 април – Международния ден на ромите и след приветствията всички участници приеха предложението на организаторите за минута мълчание в памет на жертвите на Холокоста.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе