Ман Сити и Ливърпул са фаворитите на Betway за краен победител в Шампионска лига

Предстоят решителните мачове в турнира Шампионска лига през пролетта и букмейкърите имат своите фаворити за спечелването на състезанието. Много силни отбори продължават своя път в надпреварата и ни очакват изключително зрелищни срещи на ¼-финалите в началото на месец април, като четири тима ще продължат към полуфиналната фаза. В Betway дългосрочни залози като фаворити в турнира се открояват английските грандове Манчестър Сити и Ливърпул. Тимът на Пеп Гуардиола има леко предимство според британския букмейкър с 2.87 коефициент за спечелване на турнира, докато ставката за Ливърпул е 3.25. Третият голям фаворит за триумф в Шампионска лига този сезон е немският колос Байерн Мюнхен с 4.33 коеф.

На 1/4-финалите и трите големи фаворита са сериозни фаворити в своите сблъсъци. Манчестър Сити ще се изправи срещу Атлетико Мадрид като в първия двубой на „Етихад“ се очаква „гражданите“ да вземат аванс. Манчестър Сити победи Спортинг Лисабон с общ резултат 5:0 на осминафиналите. „Небесносините“ са лидери във Висшата лига и правят много силен сезон. Следващото им препятствие в Шампионска лига е коравият тим на Диего Симеоне, който елиминира Ман Юнайтед в предходния кръг. Атлетико обаче сега ще се изправи срещу много по-силен и балансиран отбор, като шансовете им за преминаване към полуфиналите са малки.

YouTube

Тимът на Ливърпул е в страхотна форма от началото на годината, като Мохамед Салах е може би най-добрия играч във Висшата лига, докато новото попълнение Луис Диас пасна отлично нападението на „червените“. И точно като Ман Сити, те елиминираха национален шампион в предишния кръг. Изправени пред потенциално труден сблъсък срещу носителя на Скудето в Италия – Интер, хората на Юрген Клоп свършиха работата си на Сан Сиро след победа с 2:0 в първия мач. На реванша Ливърпул загуби с 0:1, но това не бе от значение. В спор за място на ½-финалите мърсисайдци ще играят срещу Бенфика – аутсайдерите от финалната осмица в Шампионска лига. „Червените“ са съвместни фаворити с Ман Сити за спечелването на Шампионската лига и няма как да се срещнат с „гражданите“ до финала на турнира.

Английските грандове, като включим в това число и Челси, който все пак е носител на Шампионска лига, трябва да бъдат много внимателни за Байерн Мюнхен. Баварският гранд е третият голям фаворит в турнира тази кампания. Очаква се с лекота баварците да стигнат до 1/2-финалите, тъй като ще играят срещу Виляреал. Баварците разбиха Залцбург в осминафиналите с общ резултат 8:2, като главният герой беше Роберт Левандовски. Байерн бе безупречен и в своята група, която включваше Бенфика, Барселона и Динамо Киев. Ако Байерн Мюнхен се справи с Виляреал, вероятно ще играе на полуфинал срещу Ливърпул, като това ще бъде мега сблъсък между двама от големите фаворити.

На четвъртфиналите на Шампионска лига фокусът ще бъде насочен към мача между Челси и Реал Мадрид. В момента и двата тима не са сред фаворитите в турнира за краен победител, но отборът, който продължи напред, ще заяви своите амбиции за спечелване на турнира. Реал Мадрид направи фантастичен мач срещу ПСЖ на реванша в 1/8-финалите, за да стигне до тук, докато носителят на Шампионска лига Челси се справи с френския Лил в двата мача.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе