Читалището в Мъдрево с нов председател

Кметът на село Мъдрево Салим Мустафа е новият председател на НЧ „Нов живот-1948“.  Избран е на отчетно-изборното събрание на културната институция в края на март тази година.

Досегашният председател Фатме Али (на 74 години)  предлага постът да се заеме от по-млад, който да предаде по-съвременна визия на културната институция във все повече развиващото се дигитално и динамично ежедневие. Тя остава в състава на  фолклорната група. „Трябва да се даде път на младите, промени трябва да има, за да се предлагат и други решения. Благодаря на всички, които ми се довериха преди три години и ще продължавам да помагам с каквото и както мога“, мотивира решението си госпожа Али. 

YouTube

Кандидатурата на новия председател е подкрепена от местните жители ,  който се ползва с уважение и доверие.  „Приемам предложението, докато се намери по-млад наследник, наистина трябва да има младо попълнение във всички сфери на обществения живот,  да има приемственост“, заяви пред самодейците кметът. Салим Мустафа е роден през 1974 година в Разград. Детството му преминава в село Мъдрево. Част от  юношеските му години минават в бившия Съветски съюз (днес Русия),  в Железногорск, Курска област, където работят родителите му.  Няколко години   учи там.

Има завършен курс по готварство. Няколко години работи като готвач. Притежава и моряшки паспорт. За кратко работи в чужбина. Но носталгията надделява и се установява в селото, където в момента живее със семейството си.

Вълнува се от живота на селото и често е домакин на спортни или културни събития. От 2015 година е кмет на село Мъдрево и като такъв подкрепя  самодейния състав, който участва на местни, национални и международни фестивали и конкурси.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе