Халфът на Лудогорец Алекс Сантана е Футболист №1 на InStat за март

Полузащитникът на Лудогорец Алекс Сантана бе определен за най-добър футболист в efbet Лига за месец март според InStat Index. 26-годишният бразилец спечели само с една точка преднина класацията, която се организира за четвърти пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Сантана натрупа InStat Index 279. Той изпревари нападателя на Черно море Матиас Курьор и национала на Славия Радослав Кирилов, които завършиха с индекс на ИнСтат 278.

YouTube

За първи път в историята на класацията първите трима се вместват само в една точка разлика.

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Победата на Алекс Сантана затвърди хегемонията на Лудогорец в класацията през сезона. Любопитното е, че от началото на настоящата кампания само веднъж месечният победител не е бил от тима на „орлите“. Това се случи в предишното издание, когато за №1 на месец ноември 2021 година бяха определени съотборниците от ЦСКА-София Брадли Мазику и Юрген Матей.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе