Ще оправдаят ли Ливърпул очакванията на феновете във втория мач от четвъртфиналите на Шампионска лига?

На 5-ти април Червените меко казано разгромиха Бенфика като гости. Ливърпул затвориха срещата на Ещадио Луж с убедителен краен резултат от 3 – 1 в тяхна полза. Головете на Ибрахима Конате, Садио Мане и Луис Диас при завръщането му в Португалия осигуриха убедителната победа като гости за Ливърпул.

Фаворити в реванша в сряда

YouTube

Несъмнено отборът на Юрген Клоп е явен фаворит във втория мач от четвърт финалите на Шампионска лига. Срещата ще се проведе на 13-ти април, сряда, на Анфлийд от 22:00 часа, българско време. Според последните букмейкърски коефициенти, Ливърпул е предполагаемият победител от срещата с коефициент 1.32 от Betano – букмейкърът, предлагащ начален бонус до 300 лева. С други думи казано, шансовете на Ливърпул да надделеят отново над Бенфика са 73%. Букмейкърите определят възможността за равенство като 16% (5.40 коефициент), докато оценяват възможността Бенфика да спечелят с едва 11% – 9.50 коефициент.

Имат ли шанс Бенфика?

Тъжната истина е, че дори и да е имало някаква надежда за Бенфика, след убедителната им загуба като домакини, възможността да преобърнат везните става все по-малка. Родната публика носи едно неописуемо спокойствие и истинска мотивация, с която Бенфика ще трябва да се преборят на 13-ти април. По-трудната част обаче е преодоляването на головата разлика. За момента, Ливърпул водят над своите опоненти с 2 гола. Това значи, че лисабонците ще трябва да победят червените с поне 3 гола разлика на Анфийлд – доста трудоемка задача. Но каквито и да са букмейкърските прогнози, едно нещо е ясно – нищо не е сигурно, докато не приключи и последния съдийски сигнал! На същото мнение е и
Юрген Клоп, старши треньорът на Ливърпул:

„Все още нищо не е приключено, нито пък сигурно и ние сме наясно с това. Днес на полувремето знаехме, че мачът не е свършил. Искаше ми се да не им бяхме давали възможност да се върнат в играта, но това е футболът, те си заслужаха гола напълно. Това е гостуване в Шампионската лига на четвъртфинала. Ако това беше лесен мач, значи щеше да има нещо грешно в самото състезание. Но това е страхотно състезание. Бенфика не стигна до четвъртфиналите по случайност. Напротив, те преминаха през невероятно трудна група и играха срещу един от най-талантливите отбори в Европа – Аякс. И ето ги. Именно поради тази причина не мога да кажа, че четвъртфиналите са спечелени. Не се знае какво може да стане“

– Юрген Клоп след победата на Ливърпул над Бенфика в първия кръг от четвъртфиналите на ШЛ

H2H сблъсъци между Бенфика и Ливърпул

Бенфика и Ливърпул са се изправяли 5 пъти един срещу друг, от 2006 година до сега. Прибавяйки и последния мач помежду им, Бенфика все още с 1 победа над Ливърпул. Интересното обаче е, че макар победите да са 3 на 2 в полза на Бенфика, Ливърпул са отбелязали повече голове в петте срещи отколкото Бенфика.

Евентуални състави за сблъсъка на Анфлийд

За Ливърпул: Предполагаемата формация на отбора се очаква да бъде 4 – 3 – 3, като най-възможния стартов състав се очаква да бъде: Алисон, Т. Александър-Арнолд, И. Конате, ван Дайк, Робертсън, Алкантара, Фабиньо, Н. Кейта, Л. Диаз, С. Мане и М. Салах.

За Бенфика: Бенфика се очаква да стартира срещата ъвв формация 4 – 4 – 2 с предполагаем състав: Влаходимос, Грималдо, Вертонген, Остаменди, Жилберто, Р. Силва, Д. Вайгл, Адел Таарабт, Евертон, Д. Нунес и Рамос.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе