Над 600 пътни нарушения за седмица в Разградско

Снимка: МВР

616 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 4 до 10 април 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 338 фиша и 161 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. Санкциониран за нарушаване правилата на движение е и един велосипедист.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един от тях – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които шестима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

В хода на проведената специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL от 4 до 10 април са проверени 1122 превозни средства. Установени са 252 нарушения, от които 63 за неизползване на обезопасителни колани от водачи и 47 от пътници. Два са засечените случаи, при които деца са превозвани без обезопасителни системи. Установени са и двама шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе