За Великден деца на загинали и пострадали служители на МВР получиха 300 лева от благотворителната кампания

Каузата на Министерството на вътрешните работи да сме опора в ежедневието на децата, претърпели тежката загуба на родител продължава да обединява съмишленици.

Благодарение на жестовете на съпричастност със средства, набрани в рамките на благотворителната кампания на МВР, по повод Великденските празници 81 деца, участващи в инициативата, бяха подпомогнати с по 300 лева.

YouTube

В традиция се превърна и финансовата подкрепа за децата, завършващи средното си образование – тази година трима зрелостници получиха и по 700 лева.

Благодарим на хората, засвидетелствали своята подкрепа с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си. Със своята безкористност те превръщат загрижеността в действие.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Благодарение на  дарителите, които ни подкрепиха през изминалата 2021 година, участващите в благотворителната кампания на министерството деца получиха по 1000 лева за Коледа, както и по 400 лева за Великденските празници. По традиция част от набраните средства бяха заделени за завършващите средното си образование – на зрелостниците бяха преведени по 800 лева. По 700 лева получиха всички деца за началото на учебната година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе