Разград с великденска украса, и тази година деца ще боядисват великденски яйца на Велики четвъртък

В навечерието на Цветница и Великден работници от Общинско предприятие „Паркстрой“ монтираха великденската украса на Разград. През тази седмица бяха поставени декоративни фигури на великденска тематика в централната част на града – шарени яйца, пиленца, зайчета. Великденска украса има: в градинката до Часовниковата кула, в района на паметника на Майстор Манол, на кръговото кръстовище до пешеходната зона, пред сградата на Община Разград.

YouTube

Част от фигурите са изработени в предходни години от работници в ОП“Паркстрой“, принос към украсата на града тази година имат и служителите и потребителите в Комплекс за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания с. Просторно. Миналата седмица те получиха от ОП“Паркстрой“ пет стиропорени яйца, които изрисуваха. Великденските яйца на КСУПЛУ-Просторно са поставени в градинката с Часовниковата кула.

Още 7 уникални стиропорени яйца ще станат част от украсата на града на Велики четвъртък, 21 април. Това ще стане на традиционното боядисване на яйца на площад „Независимост“(пред Новия театър), което се организира от Община Разград, ЦПЛР Център за работа с деца и ОП“Паркстрой“. Събитието е насрочено за 12,00 ч. Яйцата ще бъдат боядисани от възпитаници на Школата по изобразително изкуство в ЦРД и от ученици от шестте основни училища в града. Докато малките художници рисуват, великденски поздрав към жителите на Разград ще отправят певците и танцьорите от останалите школи в ЦРД.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе