Събудете креативността си с рисуване по номера и диамантени гоблени

Търсите ли ново творческо предизвикателство? Искате ли да събудите своята креативност и да достигнете нови висоти в света на изкуството? Има много начини да направите това, като един от тях е рисуването по номера.

Не всеки е роден художник, нито музикант или полиглот. Но когато имаш желание и ентусиазъм, никой не може да те спре да развиеш нови способности и умения. С рисуване по номера или с диамантени гоблени можете да създавате изкуство и без да сте професионалисти.

YouTube

Комплектите за рисуване по номера ще ви осигурят всичко, за да развихрите талантите си и да покажете какво можете. Картината е разделена на номерирани области, така че числата да ви насочват кои цветове да използвате. Те са ясно описани в легендата. Няма как да сбъркате. 

Всичко, което трябва да направите, е да потърсите правилния номер на платното и да го оцветите в правилния цвят. Когато оцветите всички номерирани области, картината е готова. Лесно, нали?

Изображенията с нормална трудност включват 24 цвята. Напредналите могат смело да посегнат и към по-трудните с 36 цвята.

Най-важното е да работите в низходящ ред. Така ще нарисувате първо по-големите площи и след това плавно ще преминете към по-малките. По този начин ще предотвратите бъркотията, която евентуално би могла да настъпи, ако се разсеете.

Трудно ли е рисуването по номера?

Не, никак не е трудно. Просто трябва да свикнете с четките и боите. Комплектите ви улесняват максимално, така че независимо от възрастта, всеки би могъл да се справи.

Както казахме, принципът на рисуване е много прост: рисувате в номерираните полета с акрилни бои. Оцветяването действа терапевтично и успокояващо и на възрастните и на децата.

Акрилните бои са идеални за рисуване по номера, тъй като с тях можете да създадете красиви и изразителни картини.

Как се работи с диамантените гоблени?

Те приличат много на картините за рисуване по номера, но вместо с бои, рисувате с малки „камъни”. Цифри, символи и букви ви показват кои „диаманти” къде трябва да бъдат залепени.Ако правите диамантена живопис за първи път, е хубаво да започнете с кръглите камъни. Те са по-лесни за залепване, отколкото квадратните. Най-популярните след елмазените картини са диамантени гоблени пейзажи и детски диамантени гоблени.

За кого са подходящи картините за рисуване по номера и диамантените гоблени?

Подходящи са за всеки, който иска да се отпусне след дългия ден на работа, училище или друга изморителна дейност. Те са и чудесно занимание за желаещите да направят първите си стъпки в изкуството.

С тях можете да създадете нещо красиво, което да радва очите ви всеки ден. Само не забравяйте, че комплектите съдържат малки части, поради което не са подходящи за малчуганите до  8 г.

А ако все пак искате да създадете истински гоблен, можете директно да скочите в „дълбокото” с шиене на гоблени. Те, разбира се, изискват повече умения, дисциплина и време, но пък крайният резултат е изумителен.

Шиенето на гоблени върху панама за бродиране също действа успокояващо след тежкия ден и е чудесна анти-стрес терапия. Покрай шиенето ще подобрите много свои умения и ще придобиете нови. Никога не е късно да се учим, нали така?

Към което и занимание да се насочите, важното е да го правите с желание. Изберете своето хоби с гласа на сърцето и интуицията няма да ви подведе. Душата ви знае най-добре от какво имате нужда. Не е ли това най-важното в едно хоби – да ни носи спокойствие и хармония?

Рисуването и шиенето са форми не само на изкуство, но и на забавление. Предимствата им пред останалите „модерни” хобита са неоспорими. Дайте почивка на очите си от синия екран и вижте как пред очите ви се разгръща цял един нов свят: на красота и креативност.

Събудете креативността си и вижте на какво сте способни с диамантени гоблени или рисуване по номера.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе