Незабравим празник за първокласниците от ОУ „Никола Икономов“ насред Абритус

Незабравим празник организираха Йорданка Гатева и Айлин Караахмед за своите Малки сови в съботния ден. Сред тайнството на древността в комплекс „Абритус“ 1 „а“ клас се потопи и в магията на една необятна страна – Букволандия, за да открие мъдростта на буквите, думите, изреченията и текстовете.

Първокласниците получиха писмо от Совата, която им даде заряд за екипност, знание и упоритост. Децата и техните родители, разпределени в цветни отбори, се потопиха в лабиринт от предизвикателства в търсене на буквени съкровища, с които съставяха максимален брой думи, изречения и диктовки. Показаха колко много са научили в училище и колко бързо се справят с текстови задачи.

YouTube

Подпомагани от своите майки и татковци, малчуганите четоха с разбиране – ключ към изграждането на всички компетентности в училище и живота.

Празникът завърши с почерпка – Малките сови хапнаха торта – награда за старанието и успехите им, получиха и подаръци – книгоразделители – напомняне веднъж научили се да четат, да продължат да го правят.

Тържеството събра много гости, уважи го и директорът Димитър Петров.

Незабравим празник организираха Йорданка Гатева и Айлин Караахмед за своите Малки сови в съботния ден. Сред тайнството…

Posted by Основно Училище Никола Икономов on Saturday, April 16, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе