„Зелена стъпка“ кани на Великденски крос в Разград

Деветото издание на Великденски крос е по традиция в събота срещу Великден със старт/финал в центъра на град Разград. Събитието е предназначено за хора от различни възрасти с различно ниво на подготовка от напълно начинаещи до напреднали и професионални спортисти.

Стартът ще бъде даден на 23.04.2022 г., 10:00 часа. Участниците трябва да се регистрират предварително в сайта и да се явят не по-късно от 9:15 часа за получаване на стартови номера. Регистрацията отваря на 1.03.2022 г. в 0:00 часа и ще затвори на 19.04.2022 г. в 0:00 часа. При регистрацията можете да избирате номера по желание от 1 до 999 в случай, че вече не са заети. 

YouTube

Подробна информация за мястото на старт/финала можете да откриете в раздел локация. Той се намира в центъра на град Разград на площад „България“.

Дисциплини:

  • Крос – индивидуално бягане по трасе с дължина 5 километра.
  • Щафетно бягане – отбори, които се състоят от петима състезатели, като всеки от тях бяга по една обиколка от един километър. Във всеки отбор трябва да има поне една жена. Щафетата се препредава от един състезател на друг.

Трасе и контролно време: Подробна информация за трасето можете да намерите в раздел трасе. То се състои от пешеходна зона, затворени за движение градски улици, паркови алеи и пътеки без настилка. Контролно време за двете дисциплини е 55 минути.

Деца под 18 години могат да участват само след предоставяне на декларация от родител или упълномощен от родителя треньор. Декларацията можете да свалите от този линк

Стартов номер: Всеки регистриран и заявил участие за състезанието, ще получи безплатно своя стартов номер в деня на бягането между 9:00 и 9:45 на старт/финала, заедно с безопасни игли за закрепване.

Награди:

  • Награди за първите три места на 5 км крос;
  • Награди за първите три места в щафетата;
  • Награди, раздавани с томбола между завършилите.

Съпътстваща програма: Музика и танци

Участието е безплатно, но с предварително записване на https://razgrad.run/ . Дисциплините са: 5 километра крос и щафета 5х1 км. На събитието ще има награди и музика на живо.

Победители в 5-километровата дистанция на Великденски крос през годините бяха:

  • Вероника Вълканова – рекордьор с 3 първи места
  • Йордан Петров и Радосвета Симеонова са с по две първи места
  • Александър Светославов – рекорд за най-бързо време – 16:07, а при жените на Радосвета Симеонова – 17:08. И двата рекорда на трасето са от 2016 година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе