Откриха регионален екологичен форум, посветен на Международния ден на Земята – 22 април

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев откри днес екологичен форум, организиран от ЦПЛР ЦУТНТ и посветен на Международния ден на Земята 22 април.

Пред младите хора – участници във форума – г-н Добрев сподели, че като зам.-кмет, в чийто ресор е екологията, заедно с експертите в отдел „Опазване на околната среда” често е поставен пред различни предизвикателства, но местната управа работи активно по проблемите на опазването на околната среда и адмирира активността на младите хора в тази сфера. Заместник-кметът Добрин Добрев призова участниците във форума да бъдат катализатори на добри идеи в областта на екологията, както и коректив на по-възрастните в ежедневните ситуации, когато не съобразяват действията си с опазването на околната среда.

YouTube

За участие във форума бяха представени 29 презентации от 13 образователни институции в 6 общини от Разградска област от следните населени места: гр. Завет, гр. Исперих, с. Острово,  с. Подайва, гр. Разград, с. Раковски, с. Самуил, гр. Цар Калоян, с.Юпер. Участниците бяха на възраст между 5 и 12 клас.

Темата на екологичния форум тази година бе „Всяко животно има значение”. Участниците представиха както интересна и полезна информация за животинските видове по света и в страната, така и конкретно за Лудогорието. Всеки от тях получи грамота за участие.

Директорът на ЦПЛР ЦУТНТ Цветанка Русева благодари на участниците и на техните ръководители, някои от които всяка година подготвят свои възпитаници за участие във форума. Поздравления имаше и за водещите на събитието – Мануела и Емине от клуб „Микрофон”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе