Помощ за Украйна от БЧК – Разград

В навечерието на най-светлия християнски празник – Великден,  днес даренията от 14 –те училища в областта , събрани от проведената съвместна  дарителска кампания на МОН и БЧК „Деца помагат на деца“ заминават за междуобластна складова база Русе. От там ще бъдат транспортирани до Украйна.

Чрез  тази доброволческа инициатива  осъществена под егидата на МОН и с подкрепата на БЧК,  даренията ще достигнат до българските неделни училища в Украйна, в които учат над 10 000 деца от Киевска, Одеска, Лвовска, Николаевска и Запорожка област.

YouTube

С помощта на доброволците на БМЧК Разград Мелда Паша, Никол Ганева, Айча Ахмед, Селин Ибрямова, бяха сортирани и подготвени 104 кашони, съдържащи  4799 артикули – ученически пособия, хигиенни  и санитарни материали.  

Благодарим на директора на РУ на МОН Разград г-н Ангел Петков за успешно проведената  кампания в Разградска област и за транспортирането на дарението до междуобластна складова база на БЧК Русе.

Съюзът на пенсионерите в Разград е съпричастен към бежанците от Украйна

Специални благодарности за екипите на училищата в областта, за децата и семействата включили се в кампанията, даващи възможността бедстващи деца от Украйна да получат подкрепа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе