Великден в Юпер

Кубратското село Юпер отбеляза подобаващо християнският празник Великден. Малки и големи се включиха в народното увеселение в центъра на селото – организирано от местното Кметство и читалище. Събитието бе уважено от кмета на село Юпер Петър Петров, председателят на Народното читалище „Напредък-1915 г.“ Румяна Минчева, секретарят на културната институция Даринка Пенева, представителят от пресцентъра на Община Кубрат Радослав Стойков, жители и гости на Юпер, местни общественици и самодейци.
Поздравление към всички присъстващи, по повод най-големия християнски празник, отправи кметът Петър Петров:

„Нека светлината на Христовото възкресение Ви благослови и над вашите семейства да цари щастие! Да сте живи, да сте здрави и с любов обгърнати! Пожелавам Ви безусловна вяра, за да се изпълват дните Ви с чудеса! Нека Христовата вяра озари домовете Ви и стопля сърцата Ви“, каза в обръщението си към юперчани кметът Петър Петров.

YouTube

Слънчевото и шарено събитие премина под съпровода на фолклорни ритми и кръшни хора. И тази година за най-малките празнуващи бяха организирани много игри и Великденски забави. По случай Възкресение Христово в селото беше организиран Конкурс за най-красиво писано яйце, за великденска аранжировка, оригинална идея и най-здраво яйце – „Борек“.

За най-добра аранжировка бяха избрани Великденските красоти на Ростислав Симеонов, Преслав Симеонов и Гергана Георгиева. Журито в състав: Румяна Минчева, Радослав Стойков и Вероника Стоянова определиха и най-красиво изписаното Великденско яйце. Наградите спечелиха Сияна Пламенова, Преслав Великов и Виктория Панева. За най-оригинална идея журито определи победителите – Максим Ангелов, Тодор Ангелов и Крисия Кирилова.

След ожесточена надпревара между дузина участници най-здраво се оказа, но и не без останали щети, яйцето на Рая Ангелова. Най бързо изяде обеленото си яйце Даниел Георгиев, а играта на стъпалата пред читалището „Сръчни яйчари“ спечелиха двойките Даниел Георгиев – Стефан Върбанов и Мирослав Митев – Алекс Панев. За участниците бяха осигурени лакомства и поощтрителни награди – също лакомства.

Събитието в Юпер премина в атмосфера и дух на усмивки, много интересни забави и кръшни хора. За доброто настроение на всички се погрижиха талантливи музиканти от Кубрат и Тутракан, както и певиците Юлия Стоянова и Венислава Георгиева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе