550 пътни нарушения през изминалата седмица в Разградско

Снимка: МВР

550 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 18 до 24 април 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 276 фиша и 66 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. Санкционирани за нарушаване правилата на движение са и четирима велосипедисти.

Установени са деветима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При шест от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в останалите четири – употребата на алкохол.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които един човек е загинал, а други шестима са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

Продължава специализираната операция по безопасност на движението, която ще обхване дните до 8 май. Целта на засилените проверки е да се ограничат предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия и нарушения по ЗДвП. От стартирането на акцията на 21 април до момента са проверени 1006 превозни средства и 1184 лица. Над 80 са извършените проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества. 90 са засечените нарушения от пешеходци, а близо 560 са установените нарушения на скоростните режими. 244 от тях са извършени в населените места.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе