Доброволците на БМЧК-Исперих и ПГ „Васил Левски”-Исперих отбелязаха Деня на Земята

В навечерието на Деня на Земята – 22 април доброволците на Български младежки Червен кръст – Исперих, заедно с „Приятели на Земята” в ПГ „Васил Левски” напомниха на своите съученици, че отговорността към планетата е обща. Доброволците Ниляй /12 клас/, Есра и Сечил /10 клас/, Емел, Сердем, Айдан, Ерай и Енис /8 клас/ и приятелите на Земята Серай и Йешим /12 клас/, Ниляй, Джерен, Селин и Бирол /10 клас/ подариха на гимназистите „рецептата за засаждане на дърво” с пожелание още тази есен да я изпълнят.

YouTube

Дванадесетокласниците предадоха символично земното кълбо на своите последователи от десети клас. Повериха им изпълнението на събитията от екокалендара за следващата година. Заедно изготвиха табло с идеи за ежедневна грижа за Природата, което предадоха на осмокласниците.

Със своето „зелено” хоро учениците подновиха инициативата на своите предшественици от преди Ковид-пандемията „Сутрешно хоро в училищния двор”. Дейностите са част от Национална кампания „Умножи доброто“ на Българския младежки Червен кръст, която се провежда в периода 18-24.04.2022 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе