Анте Шимунджа: Срещу ЦСКА ще играем с най-доброто

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори преди домакинството на ЦСКА, като засегна всички интересни теми около шампионите.

„Имаме мотивация да даваме най-доброто в мачовете до края“, започна Шимунджа. „Шампионатът и Купата са два различни турнира и може да има изненади. След двата мача казах, че Левски беше по-добрият отбор и заслужава да бъде на финал. Нашият отбор имаше мотивация и желание да бъде на финал. Станахме шампиони, защото имаме качествата. Точковата разлика е заради нашите качества. Имаме много млади играчи, които ще показват качествата си. Това е едно от най-важните неща, за които работим. Когато станеш шампион за първи път всички казват окей, но когато станеш 11 пъти шампион това вече е качество. Конкуренцията не спи. Това е дългосрочна работа, мислим за бъдещето. Питате ме за Левски, но Левски е зад нас с 24 точки, това е реалността, но не се успокояваме от този факт“, продължи словенецът.

YouTube

Шимунджа говори и за дербито с ЦСКА. „Винаги, когато избираме играчи, избираме тези, които са най-добре подготвени. Срещу ЦСКА също ще е така. Всички футболисти са конкурентноспособни. Настройката е най-добрите и най-подготвените да бъдат на терена“, убеден е той. „Знам какво е дерби. В моята държава съм играл много. Този мач е и за феновете на двата отбора. Щастлив съм, че ще мога да водя отбора срещу ЦСКА. Мотивацията ще е висока. Съперникът има слабости и е важно да се възползваме от тях. Не знам какво мисли ЦСКА и дали ще бъдат концентрирани повече за финала за Купата. Нас това не ни интересува, интересува ни какво мислем ние. Лудогорец няма да играе срещу Алън Пардю, а срещу ЦСКА“, допълни още той.

Анте Шимунджа коментира и състоянието на отбора от момента, в който той пое кормилото. „Нормално е, когато има смяна на треньора, играчите да показват мотивация. Периодът ми на работа е кратък и не мога да променя много неща. Работим психологически и емоционално. Не мога да направя сравнение между този отбор и този, който игра срещу Мура, тъй като има играчи, които са си тръгнали вече“, каза още специалистът.

Анте Шимунджа разкри и какво е неговото мнение за зимната селекция на Лудогорец, която беше мащабна.

„Селекцията в Лудогорец е направена заедно със спортно-техническия отдел. Някои играчи имат нужда от повече адаптация, други – от по-малка. Нашите футболисти имат качества и е въпрос на време да ги покажат. Това е пътят за бъдещето. Работим, за да продължим заедно. Вече имаме разговори със скаутското звено. С г-н Караманджуков поддържаме постоянна връзка. Гледаме напред към бъдещето и към развитието на нашата група“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе