Осъдиха 53-годишен мъж за закана с убийство и отвличане

Окръжен съд – Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Разград, адвоката и обвиняемия Светлан И., с което последният се призна за виновен по повдигнатите спрямо него две обвинения – за отправяне на закана за убийство и отвличане на жена.

В периода от 28.10.2021 г. до 31.10.2021 г. в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийството на жена, с която живял за кратко. След възникнала кавга между тях в дома му, той я заплашил с думите „Ей тука ти отрязвам главата и ще те излежа“, „Ти от тука ще излезеш само в ковчег“, като заканата възбудила основателен страх у пострадалата от осъществяването му. Изплашена, пострадалата успяла да се прибере в апартамента си.

YouTube

На 31.10.2022 г. Светлан я причакал и натикал в автомобила си. Тръгнал в посока Шумен, но след като й позвънили по телефона и дала информация къде и с кого се намира, той се върнал и я оставил в Разград.

По силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение, което бе одобрено от съда, обвиняемият получи наказания за всяко от двете деяния. Съдът му определи едно общо наказание в размер на по-тежкото, а именно 1 година „лишаване от свобода“, което се отлага за изпитателен срок от три години.

Освен това спрямо него следва бъде осъществявана възпитателна работа от РИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски в размер на 781,50лв.

Съдебният акт е окончателен и има последиците на влязла в сила присъда.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе