11-та поредна инициатива „Дни на Европа в Разград”

На 9 май 2022 г. (понеделник), Областен информационен център (ОИЦ) – Разград ще проведе 11-та поредна инициатива „Дни на Европа в Разград, която има за цел да покаже приноса на европейските средства за развитието на града и Лудогорието.

В рамките на кампанията ОИЦ – Разград организира Колоездачна обиколка на обновени с  евросредства обекти. Събитието се провежда със съдействието на Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка” и Аматьорски отбор „Раздвижи се”, организирани отбори от училищата и Филиал – Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев”.

YouTube

  • Маршрут: от пл. „Независимост” /пред Общинския културен център/ до Национален археологически резерват „Абритус” и обратно до пл. „Независимост”.
  • Старт: 15:00 часа на 9 май 2022 година.
  • Финал: 15:40 – 15:55 часа на 9 май 2022 година.
  • Теглене на томбола: 16:00 часа на 9 май 2022 година – пл. „Независимост”.
  • Награди: Всички завършили пробега на колоездачната обиколка ще получат талони за участие в томбола, в която са включени маркови велосипеди и предметни награди – аксесоари и принадлежности за велосипеди.
  • Право на участие: Всяко учебно заведение има право да участва с до 15 човека – учащи се, преподаватели и други. В колоездачната обиколка могат да участват всички желаещи жители и гости на Разград без ограничение на възрастта.

Всички участници в колоездачната обиколка ще получат фланелки с логото на Областен информационен център – Разград. За тази цел е необходимо 30 минути преди старта, ръководителите на отборите да представят на организаторите списък по приложения образец, а свободните участници да се запишат на място.

На вниманието на участниците в колоездачната обиколка:

Велообиколката няма състезателен характер!

Всички участници са длъжни да изпълняват указанията на организаторите и съпровождащите колоната органи на Пътната полиция!

Организаторите не осигуряват велосипеди!

В програмата на кампанията е включен и Конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”. Партньори при организирането и провеждането на конкурса са Детско арт студио „Дъга”, Студио „Вдъхновение”, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс”, ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество, ЦПЛР – Център за работа с деца и извънкласни форми за рисуване към учебните заведения.

Индивидуално могат да участват всички желаещи деца и ученици на възраст до 8 клас.

  • Място на провеждане: пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров”.
  • Начало: 17:30 часа на 9 май 2022 година.
  • Награждаване на призьорите: 18:30 часа на 9 май 2022 година.
  • Участници: Три възрастови групи – до 7 години, I-IV клас и IV-VIII клас.
  • Награди: Във всяка възрастова група се присъждат Първа, Втора, Трета и поощрителни награди. Наградите са пособия за рисуване.

Участниците в конкурса ще получат брандирани фланелки на Областен информационен център – Разград и комплект цветни тебешири. За целта е необходимо 30 минути преди началото, ръководителите на групите да представят на организаторите списък по приложения образец, а участниците извън групите да се запишат на място. При лошо време конкурсът ще се проведе на следващия ден – 10 май (вторник), на същото място и със същия начален час.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе