За 11-ти пореден път ОИЦ – Разград организира кампанията „Дни на Европа”

На пресконференция с журналисти екипът на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград представи кампанията „Дни на Европа в Разград 2022”.

Тя се организира съвместно с Община Разград и традиционно ще се състои на 9 май. Инициативата се провежда за единадесети пореден път и популяризира сред широката общественост приноса на еврофондовете за развитието на Разград и Лудогорието.

YouTube

Програмата включва традиционната Колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обекти и Конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”.

Колоездачната обиколка се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка” и Аматьорски отбор „Раздвижи се”, организирани отбори от училищата и Филиал – Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев”.

Тази година в нея се включва и Районно полицейско управление – Разград с тяхната инициатива „Движи се безопасно”.

В колоезденето могат да участват индивидуално и всички желаещи жители и гости на Лудготието, без ограничение на възрастта.

Маршрутът на обиколката е от площад „Независимост” до Националния археологически резерват „Абритус”, и обратно. Стартът ще бъде даден в 15:00 часа. Завършилите пробега получават талони за участие в томбола, в която притежателите си очакват три маркови велосипеда и над 50 предметни награди – аксесоари и принадлежности за каране на колело.

Конкурсът за рисунка на асфалт ще започне в 17:30 часа пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров”. В него ще участват деца от Арт студио „Дъга”, Студио „Вдъхновение”, Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо техническо и научно творчество, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс”, и извънкласни форми за рисуване към учебните заведения. Индивидуално могат да се включат и всички пожелали да рисуват деца до 8 клас.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи: до 7 години, I-IV клас и V-VIII клас. Наградени с пособия за рисуване ще бъдат отличените от жури малки художници във всички възрастови групи.

Всеки участник в кампанията ще получи фланелка или шапка с логото на ОИЦ – Разград и с нея ще се включи в събитията от кампанията!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе