Иновативен бинарен урок по няколко предмета в ОУ „И.С. Тургенев“

На 05.05.2022г. в V“a“ клас при ОУ“И.С Тургенев“ – гр.Разград се проведе иновативен бинарен урок по предметите Човекът и природата – учител г-жа Пламена Христова, Технолигии и предприемачество ;Химия и опазване на околната среда – учител г-жа Миглена Цвяткова.

Уроците са част от поредица уроци в нашето иновативно училище.

YouTube

Предметите се допълват и са в тясна взаимовръзка, затова съчетахме знания и умения по трите предмета на тема „Храна и здравословно хранене „.

Учениците от V“а“ клас под ръководството на г-жа Христова представиха презентации по човекът и природата на тема „Видове групи хранителни вещества и тяхното значение за организма на човека“ и „Болести свързани с неправилното хранене“

Учениците дадоха и отговор на най-важния въпрос -Какво представлява здравословното хранене?

– Здравословното хранене е ключ към добро здраве и успех в училище!

Петокласниците имаха за задача от г-жа Цвяткова, да изработят пирамида на храненето, като поставят на правилното място групите хранителни продукти.Без никакви затруднения разделиха продуктите и имаха подредени пирамиди.

И преди да преминат към най-чаканата и най-вкусна част от урока ,а именно „Приготвяне на здравословен сандвич“, ученици от VII клас на ОУ“И.С.Тургенев“ , които бяха и гости на урока, под ръководството на г-жа Цвяткова, обесниха накратко за химичния елемент йод и разтвор на йод – йодна тинктура.

От знанията си по химия с йодна тинктура се доказва нишесте в различни хранителни продукти, като се получава синьо-виолетово оцветяване.

Седмокласниците избраха няколко продукта, върху които да установят наличието на НИШЕСТЕ – най-важният източник на въглехидрат в човешкото тяло.

Учениците от V“a“ клас проявиха изключителен интерес и знания към урока.

Заедно с техните учители, ви пожелават удоволствие от храната, здрав дух, здраво тяло и здрав ум – защото ако сме това, с което се храним, то нека се опитаме да сме най-добрата версия на себе си!

На 05.05.2022г. в V"a" клас при ОУ"И.С Тургенев" – гр.Разград се проведе иновативен бинарен урок по предметите Човекът и…

Posted by Miglena Stoqnova on Thursday, May 5, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе