Близо 800 пътни нарушения през изминалата седмица в Разградско

788 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 2 до 8 май 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 264 фиша и 90 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са 11 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на единадесет моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други пет от тях – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

В хода на проведената полицейска операция от 21 април до 8 май са проверени 3254 превозни средства и 4090 лица. Установените нарушения на скорстните режими са над 1100, от които 530 в населените места. За неспазване на пътни знаци и маркировка, използване на мобилни телефони по време на шофиране, липса на обезопасителни системи и колани, неправоспособност на водачи са съставени над 750 фиша и 205 акта. От 4 май стартира специализирана операция по безопасност на движението „Алкохол и наркотици“ по линия на ROADPOL, която обхваща дните до 10 май. До момента са проверени над 260 водачи, от които девет са засечени да шофират след употреба на алкохол.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе