Млади евроексперти „се трудиха“ един работен ден в ОИЦ – Разград

Областният информационен център (ОИЦ) – Разград бе организация домакин в юбилейната 20-та инициатива „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт – България, с  мото „Силата на един екип”.

За обявените в електронната платформа на кампанията „свободни позиции” за длъжността „Експерт по програми и проекти” кандидатстваха общо десет желаещи от градовете Разград, Шумен, Горна Оряховица, Плевен и София.

YouTube

Екипът на ОИЦ одобри шестима от тях за събитието, което тази година се състоя на 10 май. Дванайсетокласниците Радослава Василева, Мерал Медаил, Ралица Михайлова, Мелиса Азмиева и Мерлин Мюсреф се обучават в Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман” от областния град. Те дойдоха в офиса на ОИЦ придружени от директора на учебното заведение инж. Христина Панчева.

Най-малкият участник бе Мерт Нухредин от Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков”. Той посещава кръжок „Български език и литература” в Центъра за ученическо и техническо творчество под ръководството на Ренета Маринова, която също взе участие в срещата с екипа на ОИЦ – Разград.

Младите хора се запознаха с дейността и услугите на мрежата от Областни информационни центрове в страната, Единния информационен портал www.eufunds.bg и Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020). Получиха информация за процесите по разработване и изпълнение на проектни предложения за привличане на европейско финансиране.

В края на деня младежите получиха сертификати и се обединиха около мнението, че пребиваването им в ОИЦ – Разград е било полезно за развитието им и биха участвали в подобни инициативи и в бъдеще.

Областен информационен център – Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе