Започва 14-тото издание на фотоконкурса „Живата природа“

Снимка: pixabay.com

Още една възможност за изява за младите фотографи от Разград и региона. Започва 14-тото издание на фотоконкурса на тема „Живата природа“. Той се организира от ЦПЛР Център за ученическо, техническо и научно творчество-Разград със съдействието на отдел „Опазване на околната среда“ в Община Разград. Тази година конкурсът е посветен на 25-годишнината на екологичната инициатива „Еколято“, която има за цел да формира отговорно отношение към заобикалящата ни среда. Именно на откриването на общинската екоинициатива „Еколято-2022“ през юли ще бъдат обявени отличените в конкурса творби.

Фотоконкурсът се провежда в две направления: „Красотата на природата“ и „Нашите приятели – животните“, всеки участник може да се включи с до 3 снимки във всяко от двете направления. Целите на проявата са: да се покаже красотата на природата, видяна през фотообектива от младите участници; да се предостави възможност на учениците да изразят своето отношение към фотографията и красотата на природата; да се стимулира творческото мислене и изявата на децата и младите хора.

YouTube

В конкурса могат да участват ученици от 1 до 12 клас, разпределени в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас, 9-12 клас.

Снимките за участие се приемат до 15 юни 2022 г. на e-mail:  [email protected]. Фотосите трябва да бъдат в дигитален JPG формат, размерът на файловете не трябва да е не по-малък от 1 MB и не по-голям от 20 MB. Творбите трябва да бъдат придружени от следната информация: име на снимката, трите имена на участника, клас, училище и ръководител, точен адрес и телефон.

Целият регламент на конкурса може да видите на интернет страницата на Община Разград в секцията на ЦУТНТ: https://www.razgrad.bg/%D1%86%D0%BF%D0%BB%D1%80-%D1%86%D1%83%D1%82%D0%BD%D1%82.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе