Отборът на СУ „Христо Ботев” – Кубрат победи в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

Снимка: ОДМВР - Разград

След двугодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, седем отбора се включиха днес в надпреварата.

Областно състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се проведе на базата на “Аварийно-спасителния отряд” в Разград на 12 май от 9.00 часа. Официален старт на надпреварата дадоха заместник областният управител на Разград Драгомир Златев и директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев. На официалното откриване присъстваха директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков, заместник директорът комисар Мирослав Иванов, началникът на Регионалния инспекторат по образование Ангел Петков и председателят на БЧК-Разград доктор Милена Кехайова.

YouTube

В инициативата, която се осъществява за 20-ти пореден път, се включиха 7 отбора от общините Цар Калоян, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Разград. Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени 4 учебни центъра, всеки с по няколко модула:

  • I – ви учебен център „Защита при бедствия”- Действие при природни бедствия – земетресение и наводнение.
  • II – ри учебен център „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”.
  • III – ти учебен център „Пожарна безопасност”
  • IV – ти учебен център „Първа помощ”

Участниците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Целта на състезанието бе да се провери нивото на знанията за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГДПБЗН сред подрастващите. Участието в състезанието е отборно. Всеки отбор се състои от четирима състезатели и един ръководител – педагог. На първо място се класира отборът, получил най-много точки от сбора на точките от теоретичния и практически изпит (максимален брой 60+240=300).

Тази година първенец в надпреварата стана отборът на СУ „Христо Ботев” – Кубрат с комплексен сбор точки 263,5. С 262 точки на второ място се класираха децата от ОУ „Отец Паисий” – Разград. Трето място с 261 т. зае тимът на СУ „Христо Ботев” – Лозница. Наградите на победителите – купи и грамоти, връчи директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе