Студентка от Разград ще бъде законодателен сътрудник на Народното събрание

Тансу Осман – петокурсничка в специалност „Право“ на Варненския свободен университет, ще бъде законодателен сътрудник на Народното събрание на Република България.

Тя бе избрана след участие в конкурс за „Студентската програма за законодателни проучвания“ на Парламента. Програмата е функционално направление в дейността на Парламентарната библиотека и цели информационно осигуряване на законодателната дейност на народните представители и разширяване на участието на гражданското общество в законодателния процес.

YouTube

Студентите, избрани за законодателни сътрудници, работят под ръководството на научни ръководители и с помощта на координатора на програмата. 

Тансу Осман е родом от Разград. Обучението и в специалност „Право“ на ВСУ „Черноризец Храбър“ е поредно висше образование, след бакалавърската специалност „Бизнес администрация“ със специализация „Данъчно право“ в реномирания Кьолнски университет и магистратурата по Стратегическо управление и бизнес консултиране в Международно бизнес училище (International Business School).

Тансу е лицензиран застрахователен брокер към Кьолнската индустриална камара. Била е организатор и говорител на Международния бизнес конгрес за студенти през 2016 г. на Organisationsforum Wirtschaftskongress – World Business Dialogue. Организацията, основана през 1984 г., провежда форума, в който участват преподаватели и студенти от 70 страни.

Владее перфектно три езика – английски и немски на най-високо ниво (Goethe Zertifikat, Cambridge Certificate) и френски език на ниво B1.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе