Фатме Шабан със сребро от МТ „Петко Сираков и Иван Илиев- У23“

Фатме Шабан със сребро от МТ „Петко Сираков и Иван Илиев- У23“ и отново сред топ състезателите на Българската федерация по борба.

След приключване на елитния международен турнир от календара на Световната федерация по борба Лудогорската борба се завръща с отлични новини за учениците на Спортното училище в Разград и състезатели на клуба по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград.

YouTube

След победи в предварителните срещи Фатме Шабан се класира на 2-ро място в категория до 59кг, като отстъпи златния медал на представителката от Казахстан, която е 3-та от Азиатските игри за жени през 2022г.

Другият представител от Разград Хюсеин Динчер освен представяне на първенството имаше и тежката задача с която се справи категорично, а именно преборване с което се справи категорично и спечели място в националния отбор да е титуляр в категория до 61кг., но контузия го спря да продължи битките за медалите на турнира.

С това освен Фатме Шабан, която е титуляр в категория до 59 кг при девойки, Лудогорието ще има още един представител в лицето на Хюсеин Динчер в категория до 61 кг. на Европейското първенство, което ще се проведе в Рим, Италия през юни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе