Разград отново се включва в Деня на предизвикателството

И тази година Община Разград се включва в отбелязването на Деня на предизвикателството.

Денят на предизвикателството е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички” TARISA и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май. Събитията са част и от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР-2021-2024”. Денят на предизвикателството е част от спортния календар на Община Разград от повече от 20 години.

YouTube

Целта на организираните спортни събития да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. Събитията в Деня на предизвикателството са насочени най-вече към децата и младите хора, за да стане спортът привлекателен за тях, но не само като път към победата, а като съзидателен начин на живот, който предпазва от саморазрушението, бездействието, наркотиците, негативизма и агресията.

В Разград спортните мероприятия, посветени на Деня на предизвикателството, ще се проведат на 19 май, четвъртък, от 15,00 ч. в Градския парк. Те се организират от Община Разград със съдействието на Спортен клуб „Спорт за всички” и Спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец”. Тазгодишното предизвикателство е лекоатлетически крос и точна стрелба с футболна топка в малки врати. Кросът е на дистанции между 300 и 700 м. според възрастта, а стрелбата с футболна топка – от разстояние между 15 и 20 метра също съобразно възрастта, като се правят два опита за шутиране. Победителите получават медали и фланелки с логото на проявата, а всички участници – талони за участие в томбола с над 25 предметни награди.

Писма с предложения за участие се изпращат до всички училища в община Разград, но в събитието имат възможност да участват и хора в извънучилищна възраст, като не е необходимо предварително записване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе