Теодосий Спасов гостува в Разград на 31 май

Теодосий Спасов гостува в Разград на 31 май от 19:00 часа с „Д А Р Б А“. 

Концертът ще бъде на сцената на Народно читалище „Развитие 1869“, която ще бъде озарена от таланта на млади изпълнители от Музикалната школа и на големите български музиканти от Теодосий Спасов Фолк Квинтет.

YouTube

Световният виртуоз на кавала Теодосий Спасов, творец с изключителна дарба, роден в Лудогорието и посланик на българската култура на всички континенти, включително Антарктида,

казва:

Изкуството може да  лекувавъзпитавапровокира.

Няма значение към каква професия си поелИма нива на човешко усъвършенстване.

Самодейносттае първото докосване до изкуствотокъм което всички тръгваме по детски.

Покъсно ставаме чираци и калфи на това изкуство и стигаме до майсторлъкадо професионализма.

И накрая – до артистичното ниво.“

Уникална комбинация от джаз, фолк, етно ще ни поднесат най-българския,  обичан Теодосий Спасов и неговите музиканти. Те ще изпълнят най-доброто от репертоара си, включително народни песни, претворени в стилистиката на джаза, който звездните изпълнители интерпретират по време на сценичните си изяви. Ще прозвучат хумористични и атрактивни композиции.  

„Кавалджията на света” и неговият Фолк квинтет са в състояние да изправят на крака интернационална публика. Техните завладяващи изпълнения, наситени с богатата чувственост на традиционните български музикални инструменти, докосват и най-съкровения вътрешен мир на слушателите. Музикантите умело ще ви поведат през всички емоционални състояния, за да ви екзалтират с магията от звуци, която създават. 

Билети на касата на Стария театър цена 20.00 лв.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе