Кубратските емпатисти изработиха гривни с позитивни символи за онкоболни деца по случай 1 юни

Празнична изненада по случай международния ден на детето – 1 юни, подготвят емпатистите от Кубрат за своите приятели от Детската онкология и хематология на варненската болница „Света Марина“. Това е втората проява на децата от клуба след като успешно реализираха първата миналата година в навечерието на Коледа и заявиха, че това няма да е еднократен акт на уважение и спретнаха ръкави да осъществят ново намерение. 

YouTube

Една от изненадите са гривнички  с позитивни символи изработени от учениците Изел, Есма, Гамзе, Мелда, Виктория и Бинназ, които посещават творческото ателие по изкуства с ръководител Диана Илиева и албум с детски рисунки по детски приказки, подготвени от възпитаниците на Павлинка Стоянова и Шенал Исмаил-старши възпитатели в ГЦОУД (група за целодневна организация на учебния ден) в СУ „Христо Ботев“. Една от гривните със символ сърце, децата изработиха  специално за проф. д-р Валерия Калева – завеждащ клиниката, за огромното й изпълнено с благородство и доброта сърце, с която  малките пациенти и техните родители са благословени да я познават и я приемат не само като лекар , но и за приятел.

„Независимо с какво е съпроводено ежедневието ни – трудности, напрежение, проблеми, предизвикателство е да останеш мил и състрадателен, да правиш добро и да увличаш в това все повече и повече хора…“, коментира секретарят на МКБППМН-Кубрат д-р Надие Карагьозова, която не пропусна да благодари на местен предприемач  (пожелал анонимност) за  финансовата подкрепа и доверие към тях.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе