Медицинска конференция се проведе на базата на Лудогорец

Oрганизираната от Лудогорец медицинска конференция на тема „Гръбначен стълб – наука и практика в диагностиката, лечението и рехабилитацията“ да стане ежегодна. Около тази идея се обединиха участниците във форума, в който участие взеха медици от Североизточна България, работещи по патологичните проблеми на гръбначния стълб. На конференцията присъстваха специалисти от различни области на медицината: проф. Ст. Станчев – Завеждащ  Клиниката по Ортопедия и травматология в УМБАЛ Канев – Русе, проф. Я. Енчев  – Началник на Клиниката по Неврохирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, Проф. Гергана Ненова – Ръководител на катедра Кинезитерапия към МУ- Варна, Екипи от Медицинските центрове по спортна медицина и рехабилитация в Русе, Варна и В. Търново, ортопеди-травматолози от Варна, Русе и  Разград, Преподаватели по Кинезитерапия от Русенския Университет „Ангел Кънчев“ и МУ – Варна , кинезитерапевти и рехабилитатори от Русе, Варна, Разград, Търговище, Исперих. 

Специално място в конференцията намери темата за гръбначните изкривявания като социално значим проблем. Своя ценен дългогодишен опит споделиха специалисти от центровете по Спортна медицина в Русе и Варна, както и кинезитерапевти от Търговище. В програмата от презентации участва и медицинският екип на Лудогорец, представен от д-р Валентин Великов и физиотерапевта Марко Алвес, а лекарят на футболната академия на „орлите“ и Лудогорец II Ивайло Якимов бе водещ.

YouTube

На форума бяха представени иновативни медицински апарати от фирма Медикосервиз, както и медикаменти и суплементи на фирмите STADA и ISOSTAR. 

Участниците в конференцията имаха възможност да разгледат медицинския център на Лудогорец, като изгледаха на живо и шампионското шоу срещу Черно море.

С организацията на форума ПФК Лудогорец показа, че освен различните социални и благотворителни каузи и инициативи, започва нова такава, чрез която подава ръка и на медицинските специалисти от региона за обмяна на знания и опит.

Подобен форум се организира за първи път от футболен клуб.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе