Връчиха наградите на част от победителите в състезанията от Деня на предизвикателството, в които участваха 300 човека

300 човека участваха в състезанията в Световния ден на предизвикателството в Разград, част от победителите получиха наградите си от заместник-кмета на Община Разград Хабибе Расим.

Тя поздрави младите участници в инициативата и им пожела да продължат да приемат предизвикателства, свързани със спортната активност, за да са здрави и успешни.

YouTube

Събитието се проведе в Градския парк. То бе организирано от Община Разград със съдействието на Спортен клуб „Спорт за всички” и Спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец”. Проявата е и част от програмата на Международната асоциация Спорт за всички TAFISA и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. Целта на инициативата е да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт, като участниците в събитията в този ден се ангажират за 15 минути с различни спортни занимания.

Тазгодишното предизвикателство към участниците в събитието в Разград бе лекоатлетически крос на дистанция между 300 и 700 м. в зависимост от възрастта и точна стрелба с футболна топка в малки врати от разстояние между 15 и 20 метра с право на два опита.

Победителите – от 1 до 3-то място в кроса и 1-во място в стрелбата – получиха медали и фланелки с логото на проявата, връчиха им ги заместник-кметът Хабибе Расим, представителят на ММС в Русе Елеонора Горбанова, Здравко Душков от СК”Спорт за всички” и Валери Бойчев – главен експерт „Спорт” в Община Разград.

Всички участници получиха талони за участие в томбола с над 25 предметни награди, тя бе изтеглена след награждаването.

В началото на събитието музикален поздрав към участниците отправиха Татяна Славова и Савина Георгиева – възпитаници на класа по поп пеене с ръководител Свилена Дечева в ЦПЛР Център за работа с деца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе