С кон на бала в Кубрат, така изпратиха абитуриентите на професионалната гимназия в града

И тази година прозвуча последния звънец за „Випуск 2022“ на Професионалната гимназия в град Кубрат. 14 абитуриенти с класен ръководител г-жа Айлин Исмаил се сбогуваха с любимото училище, целувайки със сълзи за последно училищното знаме.

Красивите млади дами и господа бяха изпратени от своите приятели, родители и близки, от Кмета на Община град Кубрат г-н Алкин Неби, Председателят на местния парламент г-н Хюсеин Юмеров, зам.-кметът г-н Мирослав Йорданов, кметът на село Сеслав г-н Сунай Исмаилов, директорът на училището г-жа Ивалинка Николова, училищни преподаватели, местни общественици и други. След внасяне на училищното знаме поздравления към абитуриентите и всички присъстващи отправиха директорът на образователната институция Ивалинка Николова и кмета на Община Кубрат Алкин Неби:

YouTube

„Скъпи абитуриенти от випуск 2022 година! С изключително удоволствие се обръщам към Вас в един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки млад човек, когато след дванадесет години труд и усърдие, след мигове на радост, изпитания на волята, на ума, на характера завършихте успешно Професионална гимназия – гр. Кубрат! Този ден е Ваш, защото мигът на зрелостта е най-чаканият, свързан с много вълнения – раздяла с детството, с любимите учители, с любимия клас, осъзнаване на бъдещите отговорности, предчувствие, че предстои по-сериозното навлизане в познанието. Скъпи зрелостници, бъдете себе си пред предизвикателствата на живота. Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност! И не забравяйте – успехът се крие в самите вас! Дългия път на вашето съзряване сте изминали не сами, а винаги подкрепяни, напътствани, вдъхновявани от своите учители. Спомняйте си ги с уважение, Благодарете им за труда и напътствията които са Ви дали. Не забравяйте хубавите години в училище и се гордейте ,че сте завършили Професионалната гимназия град Кубрат. От днес пред Вас стои голямата книга на живота, която всеки ще допише сам. На добър час и успехи в живота!“, каза в поздравлението си директорът на училището в лудогорския град Ивалинка Николова.

„Уважаема г-жо Николова! Уважаеми учители! Скъпи абитуриенти, родители и гости! Днес за всички нас е светъл и тържествен празник. Празник на усмихнати, красиви, умни и млади хора. Зрелостници от „Випуск 2022“ на Професионалната гимназия в град Кубрат, посрещайте достойно предизвикателствата и никога не правете компромис със себе си, съвестта си и професията си! Давайте най-доброто от себе си, защото от това се нуждаем всички ние. Превърнете младостта си в двигател на живота. Дългият път на Вашето съзряване сте изминали не сами, защото сте били подкрепяни, вдъхновявани и напъствани от своите учители. Макар да виждате усмивките по лицата им, бъдете сигурни, че с Вас си тръгва и частица от тях. Спомняте си вашите учители с уважение и не забравяйте хубавите години в училище. Благодаря на ръководството и на учителите за усилията, които положихте за изграждането, възпитанието и развитието на тези прекрасни деца. Скъпи абитуриенти, Вие завършвате един етап от живота си, за да тръгнете към професионалното си развитие. Бъдете любознателни и трудолюбиви. Не забравяйте, че успехът се крие в самите Вас! На добър час и успехи в живота!“, каза в обръщените си кубратския градоначалник господин Алкин Неби.

Поздравителен „Варненски танц“ към присъстващите изпълниха младите танцьори от училището с ръководител г-жа Гинка Панчева. Песни изпълниха също Аксевер Рамадан и Айлин Амбрустер. Слово към своите ученици, учители и присъстващи отправи и зрелостничката Гюлер Янкова.

Зрелищно проявяване направи абитуриентът Айкут Веждиев от Попово, който е възпитаник на кубратското училище. Младежът се появи с красив костюм, възседнал млад фризийски жребец. Красивият кон, с името Ромео, обиколи двора на училището и събра погледите на всички присъстващи. Младежът сподели, че обожава конете и че е жокей към конната школа в село Севар, а негов ментор е Мастера на конете Левент Незиров. Абитуриентът разказа, че в сърцето му са любимите двата собствени коне в базата в Севар и, че с нищо не би ги заменил. Предпочел е пред джиповете, камионите и луксозните возила, да се появи с любимото животно – конят. Реакцията на публиката беше повече от страхотна. Освен аплодисментите младежът и великолепното създание получиха и поздравления.

След тържествената церемония абитуриентите отпразнуваха подобаващо празникът си с изненада от певицата Соня Немска в местно заведенио.

ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ В КУБРАТ ИЗПРАТИ СВОИТЕ АБИТУРИЕНТИ – ВЪЗПИТАНИК НА УЧИЛИЩЕТО ДОЙДЕ С КОНЯ РОМЕОИ тази година…

Posted by Община Кубрат on Thursday, May 26, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе