120-години НЧ ”Слънчев лъч 1902” – Островче

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави читалищните дейци и жителите на село Островче за 120-годишнината на НЧ ”Слънчев лъч 1902”. Той бе гост на тържеството, което бе организирано пред читалището в селото.

„Това читалище е наистина слънчев лъч не само за жителите на селото, а и на общината. Поздравления за дейностите, които развивате като едно от най-дейните читалища в общината. Не само съхранявате българския дух и култура, но и носите съвременна информация на жителите на Островче. Бъдете здрави, с ентусиазъм пазете искрицата на просветлението в това село и все така успешно продължавайте да представяте читалището и Община Разград в България и по света.” – обърна се към читалищните дейци заместник-кметът Добрин Добрев.

YouTube

Приветствия отправиха и председателят на читалищното настоятелство Цена Трифонова и кметският наместник Лина Тодорова.

Секретарят на читалището Хриска Гамишева обяви една от последните инициативи на читалището – възстановяване на чешмата „Бежана” в местността „Бежана”. Това става по идея на Стоян Димитров и Илко Илиев, а целта е местността да се превърне в привлекателна туристическа дестинация и да се използва като зона за отдих и туризъм. Чешмата вече е възстановена, предстои подмяна на водопровода, за целта е обявена дарителска сметка. Г-жа Гамишева благодари и на ръководството на Община Разград за съпричастността към идеята.

+

В празничния концерт за жителите и гостите на село Островче участваха: Детска танцова формация „Капанче” към НЧ ”Напредък 1901”-Разград с ръководители Илонка Занкова и Илиян Илиев; Детска инструментална група към НЧ ”Напредък 1901-Разград с ръководител Пламен Панев; малката певица Габриела Симеонова и Капански ансамбъл-Разград с директор Светослав Стойчев.

Програмата завърши с кръшно хоро, на което се хванаха и голяма част от зрителите.

Сред официалните лица освен заместник-кметът Добрин Добрев бяха: директорът на РБ ”Проф. Боян Пенев” Димитър Петров, Даниела Петрова – старши експерт в РЕКИЦ ”Читалища”, Тодор Иванов – експерт в РЕКИЦ ”Читалища”, Николай Пенчев – председател на Младежки Общински съвет. В публиката бе и  изпълнителният директор на ПФК ”Лудогорец 1945” Ангел Петричев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе