ОИЦ-Разград бе съорганизатор в представяне на програма „Еразъм за млади предприемачи”

Екипът на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград, заедно с Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара в Разград, проведоха онлайн събитието „Еразъм за млади предприемачи” – възможност за Вашия бизнес!”.

Срещата се състоя в платформата за видеоконференции ZOOM на 26 май 2022 г.

YouTube

Представени бяха процесът на кандидатстване, ползите за нови и за опитни предприемачи и съдействието, което БТПП предоставя като посредническа организация за участие в програмата.

Участваха регистрирали се представители на бизнеса и граждани от Разград и Лудогорието, както и от други региони на страната.

Лектори бяха Габриела Димитрова и Мирослава Маркова от БТПП.

Стана ясно, че Програмата Еразъм за млади предприемачи осигурява съдействие на европейски предприемачи да придобият необходимите умения за стартиране и/или успешно управление на малък бизнес в Европа.

Тя е достъпна за нови и за опитни предприемачи. Като нов или начинаещ предприемач (с опит до 3 години) можем да се възползваме от престой до 6 месеца в страната на предприемач – домакин, да се организира съвместна работа с него и обучениe на работното място в МСП, в участваща по програмата държава. Престоят се финансира изцяло от Европейската комисия.

Еразъм за млади предприемачи е подходяща за хора без опит, но с идеи за собствен бизнес, за млади предприемачи и такива, с богат опит и менторски умения, които имат желание да работят с млади и иновативни партньори.

Областен информационен център – Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе