Кубратските емпатисти с празнична торта за малки пациенти на варненската „Света Марина“

Сърцатите емпатисти  изпълниха с празнично настроение Детската онкология и хематология на варненската болница „Света Марица“ на връх 1 юни. След успешната „Коледна топлина“ на малчуганите от Клуб „Емпатия“  от МКБППМН-Кубрат за онкоболни деца,   добротворците  организираха нова инициатива за малките пациенти на варненската болница по случай международният ден на детето-1 юни. Верни на стила си да бъдат  винаги различни и да вдъхват вяра, надежда и доброта за нула време емпатистите решиха  за новите малки приятели „  Празнична торта и балони“, защото „празник без торта и балони, някак си не е цял“ Още една мила изненада беше поднесена на малките пациенти и хората, които се грижат за тях. Те получиха гривни с позитивни символи, изработени от учениците в творческата ателие по изкуства с ръководител Диана Илиева. Една гривна със символ на сърце, децата изработиха за проф. Калева- завеждащ клиниката за огромното й  изпълнено с благородство и доброта сърце, с която  малките пациенти и техните родители са благословени да я познават и приемат освен като лекар и за приятел.

YouTube

Хелин Хюсеинова и Еля Ерханова по време на посещението имаха възможност сами да вържат гривнички на пациентите и медицинските специалисти, като отправиха пожелания и оптимизъм.

„За доброто, което носите, сте благословени, за това, че я споделяте, сте още по-благословени“, каза доц. Рачева, която посрещна  кубратската група изключително топло и съдейства тортата да бъде внесена от емпатистите на сладките муцунки от отделението , които получиха балони и декоративно слънце-пано.

 В знак на благодарност емпатистите получиха Благодарствен знак от завеждащ детската клиника проф. Валерия Велева и изработени глинени сувенири с морски символи изработени от децата, които са на лечение там.

„В природата на човек е заложена  да помага на някой в ​​нужда, без значение кога и как, и независимо дали се искат големи или малки усилия,  винаги си струва. Добротата се проявява у всеки по различен начин, но винаги предизвиква позитивност както у самия човек така и на хората около него. На това се учим всеки ден. Много ме радва подкрепата от хора, които се вълнуват от инициативите ни и това, че по някакъв начин заразяваме с доброта ни насърчава още повече и да вярна е приказката заедно можем повече. “, каза в края на срещата д-р Надие Карагьозова, която не спира да вдъхновява и мотивира малки, и големи, с които я среща Съдбата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе