С баскетболна торта почерпиха „Вълци-Разград“ за Деня на детето

С торта с баскетболни топки и логото на отбора заместник-кметът Добрин Добрев почерпи момичетата и момчетата от СКБ“Вълци-Разград“ от възрастова група до 12 години, които посетиха днес Община Разград. Двете формации се представиха изключително успешно на държавните финали през месец май. Момичетата записаха историческо за разградския женски баскетбол постижение с извоюването на сребърни медали. Момчетата пък надградиха с една позиция над миналогодишния си успех и тази година са на пето място в страната.

Момичетата дойдоха с купата за вицешампионското си място и с един сребърен медал, който подариха на г-н Добрев за витрината на спортната слава на Община Разград.

YouTube

Треньорът на „Вълци“-те Пенко Велчев благодари за подкрепата, която Община Разград оказва за развитието на  клуба. Коментира, че в повечето общини финансовото субсидиране на спортните клубове не е така добре организирано, както в Разград. Приоритет за ръководството на Община Разград е развитието на детско-юношеския спорт и според възможностите си съдействаме за подпомагането му – заяви заместник-кметът Добрин Добрев.

Треньорът съобщи, че малките баскетболисти са играли мачовете от държавните финали с екипите, които Община Разград им подари след първите им успехи от миналата година.

Във връзка с увеличаващия се интерес към заниманията в баскетболния клуб и нарастващите нужди от по-голяма база за тренировки и мачове Пенко Велчев запита на какъв етап е довършването на спортната зала „Абритус“. Г-н Добрев увери, че амбициите на общинското ръководство са до края на годината ремонтът да приключи, към момента все още продължават процедурите по определяне на фирма-изпълнител на довършителните работи. Намеренията ни са след завършването на залата тя да бъде стопанисвана от Ученическата спортна школа с график за ползване от различните клубове – допълни Добрев.

Община Разград ще продължи да кандидатства пред различни източници за финансиране и за ремонти на физкултурните салони по училищата, както и за ремонти на открити спортни площадки в учебните заведения. За тази година е предвиден ремонт на футболната площадка в ОУ“Никола Икономов“ и изграждане на нова площадка в ОУ“Ив.С.Тургенев“ – съобщи още заместник-кметът Добрев.

Той пожела още по-големи успехи след упоритите тренировки на „Вълци-Разград“ и ги почерпи за Деня на детето с тематична торта, специално изработена за тях – с баскетболни топки и логото на клуба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе