Ръководство при избор на тример за трева

С настъпването на пролетта тревата започва да расте. За да не изглеждат връхчетата на тревните ви площи жълтеникави и изсъхнали имате нужда от тример за трева – инструментът, който ще ги подравни и освежи. Но преди да изберете какъв тример за трева ще ви е необходим e хубаво да се запознаете в детайли с различните видове тримери за трева, които се предлагат на пазара. 

Целта на статията е да представи характеристиките на всеки вид такъв инструмент и да ви помогне да решите кой тример за трева е най-добрият за вас. 

YouTube

Какво представляват тримерите за трева?

Косачките за трева, известни още като тримери са предназначени предимно за поддържане на тревните площи в градината. Повечето са оборудвани стандартно с режеща линия (диаметърът на линията зависи от модела), но има и други приставки за рязане, които могат да помогнат за малко по-упорития растеж на тревата. По-компактни и доста по-леки от по-големите и по-мощни храсторези, тримерите за трева са чудесен инструмент за поддържане на красива морава в най-добро състояние през цялата година.

Защо ни е необходим тример за трева?

Един от първите въпроси, които трябва да си изясните преди да закупите тример за трева е за какво точно ще ви служи този инструмент. Възможно е градината ви или мястото, което ще косите  да се нуждае от по-сериозна поддръжка, която включва справяне с упорити плевели и тръни. В този случай бихме ви посъветвали на насочите вниманието си към предлаганите храсторези и големи косачки за трева. Но ако вашият двор се нуждае от обща поддръжка на тревните площи, то тогава следващите тримери са повече от способни да се справят със задачата.

Какъв модел тример за трева да изберем?

На пазара се предлагат следните видове тримери за трева:  безжичен (захранван от батерии), бензинов или електрически тример за трева. Всеки има своите предимства спрямо останалите, за които ще научите малко по-надолу в статията.

Акумулаторни (безжични) тримери за трева, захранвани от батерии

С напредването на технологиите в последните години развитие отбелязва и акумулаторната технология като по този начин популярността на акумулаторните градински електрически инструменти също нарасна значително. Това не е никак изненадващо, като се има в предвид колко удобни са тези инструменти. Освен, че са без вредни емисии, те също са тихи и лесни за използване. 

Захранването се извършва от литиево-йонна технология, което означава, че получавате цялата мощност точно когато имате нужда, но без допълнителния шум и изгорелите газове, които бихте получили от бензинов тример и без да се налага да влачите кабел около градината, когато използвате мрежов електрически тример.

Освен това някои модели безжични тримери разполагат с няколко батерии, така, че не е необходимо да спирате работа за да изчакате батерията да се презареди, а само я заменяте с нова.

Бензинови тримери за трева

Бензиновите тримери за трева са идеални за големи градини и площи, където е възможно да има малко по-гъста и непокорна трева и плевели. Преди да изберете такъв тип тример е хубаво да помислите дали той е най-подходящ за вашия двор или площ, които искате да окосите. Бензиновите тримери са доста по-мощни, но и тежки от акумулаторните и електрическите такива. Професионалистите безспорно предпочитат именно такъв тип тример за трева предвид големия обсег от възможности, с които той разполага.

Не пренебрегвайте и факта, че тези тримери работят с гориво и при употребата им има изгаряне на газове и съответно не толкова приятни миризми.

Електрически тримери за трева

Електрическите тримери са сред най-предпочитаните от градинарите. Сравнително лекият им корпус и тих режим на работа са сред основните причини да са така харесвани. Подходящи са за поддържане на малки градини. За тях ви е необходимо да разполагате с електрическо захранване, което е лесно достъпно. Просто трябва да имате в предвид докъде ще достигне захранващият кабел. Естествено, съществува вариант да бъде удължено разстоянието, на което го използвате посредством удължаващ кабел.

Накратко представихме предимствата на отделните видове тримери за трева. На Smartbox.bg може да откриете голямо разнообразие от изброените видове тримери. Съобразявайки се с нуждите на вашата градина, няма да ви бъде трудно да подберете най-подходящият инструмент.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе