Разград почете Ботев

С тържествен ритуал пред паметника на Христо Ботев Разград отбеляза Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

В честването, организирано от Община Разград, се включи и представител на Българския футболен съюз – техническият директор на институцията Георги Иванов. Той е в Разград във връзка с футболната среща на националния отбор на България тази вечер с националите на Северна Македония.

YouTube

Тържеството започна с изпълнение на едно от най-емоционалните и разтърсващи творби на поета „Хаджи Димитър“. Негови стихове и песни по негови произведения изпълниха ученици от СУ“Христо Ботев“-Разград.

Именно те поведоха редицата от представители на институции, организации и граждани, които поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналия преди 146 години български герой.

От името на Община Разград и Общински съвет-Разград венец поднесоха заместник-кметът Добрин Добрев и заместник-председателят на Общинския съвет Калоян Монев, след тях цветя поднесоха и заместник-кметовете Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим, както и секретарят на Община Разград Нели Добрева. Венци и цветя бяха поднесени и: от името на Гюнай Хюсмен – народен представител в 47-мото Народно събрание от Парламентарната група на ГЕРБ-СДС; от д-р Деян Димитров – Областен управител на Област Разград; от техническия директор на БФС Георги Иванов; от Общински съвет на БСП и групата общински съветници от БСП; от Местна коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ (ДА БЪЛГАРИЯ, ДСБ, Зелено движение)(СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ, ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ)“; от Група общински съветници от ГЕРБ; от Група общински съветници от Земеделски народен съюз; от Областната структура на ИТН; от Областната структура на ВМРО-БНД; от Регионалното управление на образованието-Разград; от Регионален исторически музей – Разград; от Капански ансамбъл-Разград; от Народно читалище „Напредък 1901“; от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“; от Областен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва; от Фен клуб „Левски“-Разград; от фирма „СОД Нерон“ и от признателни граждани.

 

Поднасянето на венците прекъсна, когато се чуха сирените и всички застанаха мирно в знак на почит пред героите, спря и музиката, изпълнявана от Градския духов оркестър.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе