Блестящо представяне в XI-я Международен конкурс „Звукът на времето“

Петима възпитаници на Музикалната школа, от Класа по вокално майсторство на Детелина Тодорова, завоюваха награди в престижния Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ във Велико Търново.

В първия етап на форума, който се проведе в дигитална среда, нашите 5 участници завоюваха призови места и бяха допуснати до присъствения конкурс от 27 до 29 май, където се състезаваха с 550 участници от България, Румъния, Япония, Южна Корея, Турция и Китай.

YouTube

Професионално жури с председател Иван Лечев и членове Емил Струнджев – композитор; Клавдия Василаче – вокален педагог от Румъния; Нели Андреева – народна певица и преподавател в НМА „проф. Панчо Владигеров“; Евгения Лечева – актриса и Галина Иванова – педагог, оцениха уменията на нашите представители и им присъдиха заслужени награди:

1. Мартина Матева – Първо място в номинация „Фолклор“ първа възрастова група;
2. Пресияна Тодорова – Първо място в номинация „Фолклор“ трета възрастова група;
3. Ренета Петрова – Второ място в номинация „Фолклор“ втора възрастова група;
4. Йордан Гавазов – Второ място и Специална награда в номинация „Фолклор“ втора възрастова група;
5. Мартина Матева и Йордан Гавазов – Първо и Второ място Дует;
6. Диляра Назиф – Първо и Трето място в номинация „Рок“ четвърта възрастова група.

Преподавателят по вокално майсторство г-жа Детелина Тодорова е отличена с Диплом за висок професионализъм в педагогическия и творческия процес на обучение.

Нейните възпитаници се върнаха от конкурса като победители и се качиха на сцената на концерта „ДАРБА“, където пяха под живия акомпанимент на големите музиканти от Теодосий Спасов Фолк квинтет и бяха провъзгласени за негови солисти.

Ръководството на НЧ“Развитие 1869″ поздравява за успеха младите изпълнители Марти, Данчо, Рени, Преси, Диляра и вокалния им педагог Детелина Тодорова. Изказва благодарност на родителите за грижите и подкрепата в процеса на обучение, и на сценичните изяви на децата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе