Близо 60 домашни любимци участваха в конкурса „Моят домашен любимец“

Котка от Пловдив участва в конкурса „Моят домашен любимец“, който се проведе в събота в Градския парк в Разград. Събитието бе част от инициативата „Забавен ден с моя домашен любимец“, която пък бе третият етап от Празничния детски фестивал „Шарената въртележка“, посветен на Първи юни – Денят на детето.

Общо 59 домашни любимци участваха в конкурса. Те дефилираха заедно със стопаните си пред жури от ветеринарни специалисти и зооинженери с председател началника на отдел „Икономически дейности“ в Община Разград д-р Михаил Балтаджиев, както и пред любопитната публика. Зрителите имаше какво да видят, освен традиционни породи кучета и котки имаше и екзотични представители на фауната: африкански охлюв, японско петле, зайчета, котка канадски сфинкс, хамстери и други. Котката канадски сфинкс бе заедно със стопанина си от Пловдив, който в този ден бе в Разград и, когато разбра за празника на домашните любимци, се включи в него.

YouTube

Животните бяха оценявани в различни категории: екзотични любимци, няколко видове кучета и други. Грамоти и награди получиха победителите, но за всички участници имаше подаръци – храни и аксесоари за домашни любимци. Наградите бяха осигурени от „Вива вет“, „Профивет – д-р Ганчев“ и зоомагазин „Кайман“, връчиха ги управителят на Приюта за бездомни животни и скитащи кучета д-р Чавдар Черников и Ивелин Неделчев от Зоокът Разград.

Част от празника „Забавен ден с моя домашен любимец“ бе и демонстрация с полицейско куче. И за него имаше предвидена награда, на служителя на реда от ОДМВР-Разград я връчи заместник-кметът на Община Раазград Мирослав Грънчаров.

Празникът „Забавен ден с моя домашен любимец“ бе организиран от Община Разград, Зоокът Разград и Приюта за бездомни животни и скитащи кучета. Зоокътът и Приютът имаха обособени кътове до Ронда в Градския парк, където бе представена тяхната дейност. От Приюта представиха и няколко кученца за осиновяване, интерес да ги приемат в домовете и сърцата си имаше от няколко посетители на празника.

За веселото настроение на малчуганите, които участваха в събитието, се грижиха аниматори от Сдружение „Фабрика Детските мечти“. Част от програмата бяха и изпълнения на Градски мажоретен състав към ЦПЛР Център за работа с деца-Разград и Таня Славова от класа по поп пеене също към ЦРД.

Всички имаха възможност и да разгледат подредената до Ронда изложба на наградените творби от фотоконкурса „Моят лаещ любимец“.

За малките участници в празника имаше почерпка от сладолед. Общо за трите дни на фестивала „Шарената въртележка“ бяха раздадени 1000 сладоледа на децата, които като зрители и участници се включиха в различните събития. Сладоледите бяха предоставени от „Кенди Ленд 2015“ЕООД-Русе, които стопанисват два обекта за продажба на сладолед в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе