Млади пианисти от Музикалната школа към НЧ „Развитие 1869“ с награди от конкурс в Шумен

Специалната награда на Кмета на Шумен и още призови места в конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ завоюваха млади пианисти от Музикалната школа.

Славена Петкова, Дерия Генджева и Невена Цонева от класа по пиано на Галина Героева взеха участие в раздел „Музика“ на престижния Национален конкурс, който се проведе на 4 и 5 юни в Музеен комплекс „Панчо Владигеров“, град Шумен. Организатори на събитието са Средно училище „Сава Доброплодни“ и Община Шумен. В него се представиха 800 деца и младежи от 5 до 19 годишна възраст, в три раздела: „Музика“; „Надиграване“ и „Визуални изкуства“.

YouTube

Професионално жури в състав Веселинка Иванова – преподавател в Национално училище по изкуствата „проф. Веселин Стоянов“ Русе; д-р Калина Василева – директор и диригент на Симфониета Шумен и Константин Аврамов – първа цигулка в Симфониета Шумен, удостоиха с Първа награда Славена Петкова в IV възрастова група. Със своето виртуозно изпълнение Славена завоюва и Голямата награда на Кмета. Успешно се представи и Дерия Генджева с Втора награда в IV възрастова група. С Трета награда се върна Невена Цонева от III възрастова група. Поздравления за отличното представяне на възпитаниците на Музикална школа „Илия Бърнев“ при Народно читалище „Развитие 1869“.

Специалната награда на Кмета на Шумен и още призови места в конкурса "Децата на България пеят, танцуват, рисуват"…

Posted by Народно Читалище "Развитие 1869" – Разград – Официална страница on Tuesday, June 7, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе