Поредно признание за исперихския театър

Поредно признание за Любителски театър „Борис Илиев“ при Народно читалище „Съзнание 1891“ – град Исперих. Емблематичната комедия на Бранислав Нушич „Госпожа Министершата“, представена от исперихския театрален състав, беше сред 16-те спектакли, селектирани в програмата на XXIV-то издание на Националния фестивал на любителските театри с международно участие в Каварна. Организатори на събитието са Община Каварна и Народно читалище „Съгласие 1890“, със съдействието на Съюза на народните читалища и Министерство на културата.

В храма на Мелпомена в черноморския град актьорите Шефкет Шефкет, Виктор Маринов, Сали Юмер, Енита Василева, Цветелина Митева, Мишел Теодоров, Милен Василев, Мая Койчева, Йорданка Лазарова, Виолета Дойчева и Михаил Василев демонстрираха силата и неизчерпаемата жизненост на своето изкуство. Зрителите успяха да погледнат „отстрани“ и да се посмеят от сърце над все тъй нашенските актуални „кривици“. Журито с председател Крум Гергицов, драматург и театровед, и членове: обичания актьор и режисьор Красимир Ранков и Гергана Христова, актриса в Младежкия театър „Николай Бинев“ – София, отбеляза потенциала и органичното присъствие на исперихските актьори и ги отличи с цели две индивидуални номинации – за главна мъжка роля на Шефкет Шефкет и за главна женска роля – на Енита Василева, която е и режисьор на постановката. На официалната церемония по награждаване най-напред прозвуча името на Любителски театър „Борис Илиев“. Съюзът на народните читалища удостои исперихската трупа с грамота и купа за високи творчески постижения.

YouTube

Представянето на исперихските театрали на фестивала, основан през 1998 г. в памет на изтъкнатия български театровед от Каварна проф. Гочо Гочев, се осъществи с подкрепата на Община Исперих.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе